Засідання обласної творчої групи вчителів хімії

Відповідно до наказу начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 18 грудня 2017 року № 958 11 квітня 2018 року в Златопільській гімназії м.Новомиргорода відбулося засідання обласної творчої групи вчителів хімії з проблеми: «ІКТ-супровід підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання з хімії».

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор закладу Бирзул Віталій Леонідович, який презентував заклад та зазначив, що головними факторами високого рівня навченості учнів є створення сучасних умов навчання та реалізація практично-дійової і творчої складових змісту Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, забезпечення в старшій школі профільного навчання; організація роботи варіативної складової навчальних планів та програм з природничих предметів; організація роботи факультативів та гуртків.

У роботі практичного заняття брали участь: Ціперко Тетяна В’ячеславівна, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», Литвиненко Ольга Валентинівна, завідувач навчально-методичного центру дистанційного навчання КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», Сергата Світлана Миколаївна, директор інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Козак Юлія Олексіївна, методист інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, вчителі хімії району та члени творчої групи.

Козак Юлія Олексіївна провела тренінг «Зовнішнє незалежне оцінювання як один із вимірів успішності здобувачів освіти». Учасники семінару працювали над програмою ЗНО з хімії у 2018 році. Удосконалювали блог «Підготовка учнів до ЗНО з хімії». Чітко визначили завдання за програмою ЗНО, методи оцінювання учнів за роботою на блозі.

Розвиток природничої компетентності учнів не може бути виокремлено тільки в результати ЗНО. Ціперко Т.В. розкрила тему «Формування і розвиток природничої компетентності школярів у контексті викликів сьогодення», звернула увагу на створення і використання компетентнісних завдань. Сергата Світлана Миколаївна, директор інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації довела актуальність компетентності педагогів навчальних закладів у контексті STEM-освіти. Методичне забезпечення викладання хімії засобами Google – сервісів важливе питання сьогодення, над яким працювали члени творчої групи на чолі з Литвиненко О.В., завідувачем навчально-методичного центру дистанційного навчання КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

Учасники педагогічного семінару ознайомилися із сучасними підходами до організації навчально-виховного процесу. Практичну частину підготовки учнів до ЗНО з хімії на уроках та факультативних заняттях успішно продемонстрували учителі: Денисенко Альона Олександрівна, вчитель хімії та біології Златопільської гімназії м.Новомиргорода та Щербина Валентина Іванівна вчитель хімії НВО «Новомиргородська ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – дошкільний навчальний заклад». Валентина Іванівна презентувала власний посібник «Розв’язуємо задачі. Успішно здаємо ЗНО з хімії», співпрацю з хімічною лабораторією приватного підприємства «ВЕЛТА». Денисенко А.О. успішно показала роботу учнів на блозі: «Підготовка учнів до ЗНО з хімії», створеному обласною творчою групою.

Працівники науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін, учасники творчої групи висловлюють щиру вдячність начальнику відділу освіти молоді та спорту Новомиргородської районної державної адміністрації, Єпанча Олександру Володимировичу, директору інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Сергаті Світлані Миколаївні, методист інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Козак Юлії Олексіївні, директору Златопільської гімназії м.Новомиргород, Бирзул Віталію Леонідовичу, педагогічному колективу навчального закладу за співпрацю, високий рівень підготовки і проведення засідання обласної творчої групи вчителів хімії.

Інформацію підготувала Ціперко Т.В., методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».


Галерея "Шкільне життя"

Кiлькiсть переглядiв: 689

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.