Педагогічна практика курсів підвищення кваліфікації вчителів економіки та математики

В період з 24 вересня по 12 жовтня 2018 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» проходили курси підвищення кваліфікації вчителів економіки та математики з проблеми «Особливості змісту і методики викладання економіки та математики в контексті реалізації Концепції «Нова українська школа».

В рамках курсів підвищення кваліфікації 4жовтня 2018 року на базі комунального закладу «Навчально-виховне об¢єднання «Загальноосвітній навчальний заклад І – ІІІ ступенів № 16 - Дитячий юнацький центр «Лідер» Міської ради міста Кропивницького» проведено педагогічну практику.

На початку педагогічної практики з вступним словом до його учасників звернулася директор закладу Міщенко Марія Григорівна, яка надала коротку характеристику навчальному закладу та презентувала роботу методичного об’єднання вчителів математики.

Практична частина семінару була представлена переглядами уроків вчителів математики закладу Савенко Ірини Володимирівни - з геометрії на тему «Суміжні кути» (7 клас), Чернеги Інни Володимирівни - з математики на тему «Додавання і віднімання звичайних дробів» (6 клас) та Задорожного Олександра Володимировича - з економіки на тему «Зміст основних економічних процесів та явищ» (10 клас). Уроки відзначалися насиченістю форм роботи, практичною спрямованістю та підібраним цікавим методичним та пізнавальним матеріалом.

Необхідно відзначити, що практична практика проходила в режимі прямої трансляції на канал Facebook глобальної мережі інтернету із залученням педагогів та громадськості України до онлайн обговорення (чат-режим) в прямому ефірі. Даний захід викликав живий інтерес, про що свідчить кількість переглядів, яка сягнула 2000.

Далі здобувачі освіти взяли участь у тренінгу «Підприємницька освіта працівників закладів освіти», який був проведений Паздрієм Віталієм Ярославовичем, доцентом кафедри «Стратегії підприємництва» Київського національного економічного університету ім. Гетьмана, кандидатом економічних наук.

Невимушена та доступна форма спілкування, цікавий матеріал та живий діалог, у ході якого учасники з’ясовували складові підприємницької освіти та знаходили шляхи підвищення фінансової грамотності, не залишили байдужим нікого. Під час тренінга вчителі мали змогу практично спробувати свої сили у організації та керівництві власним підприємством у віртуальному просторі програмного забезпечення бізнес-симуляції Vial+.

У ході обговорення учасники педагогічної практики висловили подяку вчителям закладу та його адміністрації на чолі з директором Міщенко Марією Григорівною за змістовні уроки, чітку організацію та гостинність.

Кiлькiсть переглядiв: 350

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.